Австралійці хочуть розширити співпрацю з Харковом
17 квітня 2018 14:22 Міжнародне співробітництво
Австралійці хочуть розширити співпрацю з Харковом Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 17 квітня, зустрівся з Надзвичайним і повноважним послом Австралії в Україні Меліссою О'Рурк.

Сторони обговорили можливі напрямки для співпраці, оскільки до цієї миті міцних контактів між двома країнами і, зокрема, з Харковом не було.

Мелісса О'Рурк повідомила, що вона є послом з вересня минулого року і до Харкова приїхала вперше.

«Австралія знаходиться далеко від України, і українці не так вже й багато знають про Австралію, як і наші громадяни про вас. Але якщо відкинути географічні умовності, наші країни схожі в своїх цінностях, прагненнях, планах на майбутнє. Посольство Австралії в Україні було засноване після трагедії зі збитим в 2014 році «Боїнгом» Малайзійських авіаліній. Харків тоді допомагав в ідентифікації тіл загиблих, і ми дуже вдячні вам за це. Так, фактично нас зблизила ця катастрофа, але зараз ми заявляємо, що відкриті до подальшої співпраці в інших напрямках і сферах», - зазначила Мелісса О'Рурк.

Вона повідомила, що перші кроки вже робляться, і це стосується, передусім, культури і спорту. Так, до Харкова вже приїжджала виставка з Австралії, австралійські музиканти, а зараз українська діаспора, в якій налічується близько 46 тис. чоловік, чекає в жовтні у Сіднеї українську команду на «Іграх нескорених». Це змагання, в яких беруть участь бійці після поранень з різних країн, а Україну представляють в тому числі ветерани АТО.

Ігор Терехов запевнив посла, що Харків готовий зміцнювати відносини з Австралією, і, користуючись нагодою, запросив австралійців на 10-тий Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі», який відбудеться 16-17 травня.

«Це хороша можливість, щоб розвивати туристичний напрямок. Тим більше, у нас є міжнародний аеропорт з багатьма авіарейсами. Упевнений, що цей захід буде корисним для всіх нас і дасть ще один імпульс до нашої співпраці», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини