Для дітей з орфанними захворюваннями місто виділило 6 мільйонів гривень
22 листопада 2017 18:07 Медицина
Для дітей з орфанними захворюваннями місто виділило 6 мільйонів гривень Питання надання медичної допомоги дітям-інвалідам, у тому числі з рідкісними (орфанними) захворюваннями, було розглянуте сьогодні, 22 листопада, на виїзному засіданні постійної комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Харківської міської ради.

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат, зараз у Харкові існує проблема медикаментозного лікування дітей з орфанними захворюваннями, оскільки більшість препаратів, необхідних для таких пацієнтів, не внесені до національного переліку ліків.

«Діти з орфанними захворюваннями просто не можуть жити без цих препаратів. Все, що ми можемо, - виділити для них матеріальну допомогу, щоб такі сім'ї змогли придбати ті препарати, які не внесені до національного переліку медикаментозних препаратів Міністерства охорони здоров'я. Наприклад, ліки на місяць життя таких дітей коштують приблизно 6 тисяч гривень», - зазначив Юрій Сороколат.

Так, за рахунок міського бюджету у 2017 році в рамках комплексної програми «Інновації в пріоритетних напрямках розвитку галузі охорони здоров'я м. Харкова на 2011-2020 роки», діти-інваліди з орфанними захворюваннями отримали спеціальне лікувальне харчування та лікарські засоби для проведення базової терапії на суму понад 6 млн грн.

Крім того, реабілітація таких пацієнтів проводиться з використанням сучасних технологій, визнаних на міжнародному рівні. В рамках договору соціального партнерства між Харківською міською радою та Харківським дельфінарієм «Немо» для дітей-інвалідів проводяться безкоштовні сеанси дельфінотерапії.

Зазначимо, що сьогодні на обліку в комунальних установах охорони здоров'я Харкова знаходяться 3575 дітей-інвалідів, з яких - 646 дітей, які страждають на рідкісні захворювання.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини