Геннадій Кернес провів особистий прийом на «Комунарі»
25 жовтня 2018 18:07 Місто
Геннадій Кернес провів особистий прийом на «Комунарі» Понад 50 працівників одного з найстаріших харківських заводів звернулися по допомогу у вирішенні особистих і комунальних питань.

25 жовтня Харківський міський голова Геннадій Кернес провів особистий прийом на Державному науково-виробничому підприємстві «Об'єднання Комунар». Сьогодні на заводі - менше двох тисяч співробітників, серед них багато пенсіонерів і ветеранів праці. Підприємство працює три дні на тиждень з обмеженням оплати праці, тому багато звернень стосуються матеріальної допомоги, оплати дорогого лікування, отримання безкоштовного житла, встановлення приладів обліку. Всього в заявах - близько 150 питань.

Інженер Людмила Дяченко від імені групи мешканців будинку на Червоному в'їзді, 7, а також група мешканців відомчого будинку на вул. Старошишківській просять прийняти житло, в якому вони живуть, в комунальну власність міста. За підсумками прийому обидва питання будуть винесені на найближчу сесію міськради, а в подальшому люди зможуть приватизувати службове житло.

Більшість працівників заводу живуть на Шишківці та у селищі Жуковського, де немає метро. Більше 10 заявників попросили налагодити графік роботи тролейбусів №2 та 12, а також маршрутного автобуса №202. Профільний департамент перевірить порушення в інтервалі руху автобуса, який, за словами людей, майже не ходить з площі Конституції на Шишківку після 8 вечора.

Інженер Ірина Китайчук прийшла на зустріч з пропозицією благоустрою частини Лісопарку, що примикає до комплексу лікарень у Помірках. Так звана територія колишнього ВДНГ планувалася для виставкових площ, але алеї та інфраструктура там давно зруйновані. За інформацією Департаменту комунального господарства, проект реконструкції залежить від будівництва у цьому районі нового онкологічного центру, яке заплановане на майбутній рік. Зараз міські служби проведуть там роботи, які забезпечать прохідність і безпеку пацієнтів і лікарів, а також місцевих жителів. У цій частині лісу вже знесені аварійні паркани і розчищена центральна алея, також планується встановити освітлення на найбільш прохідних доріжках і кронувати дерева, що розрослися.

За підсумками прийому було прийнято рішення про встановлення в районі двох дитячих майданчиків, ремонт аварійних ділянок проїжджої частини і тротуарів на вулицях Шишківській, Старошишківській, Лісопарківський та Саперній. Вже на 2019 рік заплановано ремонт 20 під'їздів і вхідних груп у будинках комунальної власності.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини