Міська рада продовжує програму «теплих кредитів» для ОСББ
23 січня 2018 16:47 ЖКГ
Міська рада продовжує програму «теплих кредитів» для ОСББ У Харкові торік кредитами на утеплення будинків скористалися 17 ОСББ.

Про це сьогодні, 23 січня, на засіданні постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інженерної інфраструктури міста Харківської міськради повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков. За його словами, позичальникам на впровадження енергозберігаючих заходів було відшкодовано частину кредиту за рахунок коштів міського бюджету.

Роман Нехорошков нагадав, що Програму часткового відшкодування суми кредитів, отриманих ОСББ та ЖБК на впровадження енергозберігаючих заходів, почали реалізовувати в останньому кварталі 2016 року. Тоді частину кредитів було відшкодовано на суму 141,2 тис. грн. Торік сума компенсації склала 696 тис. Грн.

За словами Романа Нехорошкова, щоб взяти «теплий» кредит, мешканцям будинків ЖБК та ОСББ необхідно звернутися до банку, який бере участь у програмі, і вже від нього департамент отримає відповідні документи для подальшого погашення тіла кредиту.

«За рахунок коштів міського бюджету погашається 20% тіла кредиту, але не більше 100 тис. грн на один будинок. Ще 20% погашається за кошти обласного бюджету і до 40% - державного. Таким чином, за бюджетні кошти може бути погашено до 80% тіла кредиту», - пояснив директор департаменту.

Нагадаємо, також в Харкові діє Програма часткового відшкодування фізичним особам відсотків по кредитах на енергозбереження. В рамках її реалізації харків'яни в минулому році взяли 567 кредитів. Грошові кошти позичальники брали, в основному, на придбання вікон та балконних дверей, матеріалів і устаткування для теплоізоляції зовнішніх стін, котлів та радіаторів

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини