Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками
29 серпня 2011 14:16
Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками  До початку нового навчального року в загальноосвітній школі №124 міста Харкова, відомій як «школа рівних можливостей», установили ліфт, за допомогою якого школярі з особливими потребами тепер можуть підійматися на всі поверхи школи.

Також у будівлі обладнали спеціальний підйомник у їдальню і додатковий спеціалізований санвузол.
«Міська влада взяла на себе зобов'язання з реалізації високих соціальних стандартів і виконала їх, - підкреслила член виконавчого комітету Харківської міської ради, віце-президент Харківської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова. - Завдяки залученню бюджетних коштів та коштів соціально відповідального бізнесу, нам вдалося досягти того, що тепер школярі з особливими потребами можуть навчатися не тільки в молодших, а й у будь-яких інших класах середньої школи №124».
Як повідомила директор школи Валентина Київська, у новому навчальному році тут почне працювати педагог-вихователь, який допомагатиме вчителям: зустрічати й проводжати дітей, супроводжувати до їдальні, спостерігати за ними на перервах.
«Для дітей з особливими потребами в нашій школі створено всі умови. Зокрема, обладнано пандуси до актової та спортивної зал. Цього року дедалі більше батьків висловлюють бажання віддати дітей у нашу школу. Якщо торік до нас прийшли вчитися троє дітей-інвалідів, то в цьому навчальному році таких дітей у нас буде вже п'ятеро», - зазначила директор школи.
Нагадаємо, що інноваційний для України проект створення школи рівних можливостей стартував у Харкові в 2010 році. Уперше діти з особливими потребами змогли здобувати освіту разом зі своїми однолітками у звичайній загальноосвітній школі.
Торік ЗОШ №124 прийняла у свої класи трьох учнів з особливими потребами: двох дітей, що пересуваються в інвалідних кріслах, - у 4-й клас і дівчинку з порушеннями опорно-рухової системи - у 3-й. Для особливих учнів у школі створили спеціальні умови: побудували пандус та адаптували санвузол. Також придбали спеціальний, обладнаний підйомником мікроавтобус, який щодня привозить дітей до школи і повертає їх додому.
 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками Школу рівних можливостей обладнали спецпідйомниками
Друкувати
Останні новини