У частині Немишлянського району введений карантин через сказ кота
19 серпня 2017 17:31 Оперативна інформація
У частині Немишлянського району введений карантин через сказ кота У домашнього кота в Немишлянському районі виявлено сказ.

Як повідомили сьогодні, 19 серпня, в управлінні Держпродспоживслужби в місті Харкові, в ніч з 4 на 5 серпня у відчинене вікно в одній із багатоповерхівок по вул. Рибалка залетів кажан, якого зловив домашній 9-річний кіт, але при цьому отримав травму ротової порожнини.

15 серпня під час надання медичної допомоги тварина подряпала господині руки. Без видимих ​​гострих загальних проявів захворювання наступного дня кіт помер. Лабораторне дослідження підтвердило захворювання кота на сказ.

В даний час потерпіла знаходиться на лікуванні в стаціонарі Харківської міської клінічної лікарні №2, а її чоловік лікується амбулаторно.

Згідно з розпорядженням головного державного інспектора ветеринарної медицини в місті Харкові, були встановлені карантинні обмеження на території Немишлянського району, обмеженій пр. Московським, пр. Петра Григоренка, вул. Танкопія, бул. Богдана Хмельницького. На цій території лікарі ветеринарної медицини проводять поквартирний обхід з метою вакцинації домашніх тварин проти сказу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини