У Харкові почнуть працювати координаційні ради з питань соціального захисту дітей
14 лютого 2018 16:11 Суспільство
У Харкові почнуть працювати координаційні ради з питань соціального захисту дітей Координаційні ради з питань соціального захисту дітей, запобігання та протидії жорстокому поводженню з ними створені при адміністраціях районів Харківської міської ради.

Таке рішення було прийнято сьогодні, 14 лютого, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради. Також виконком затвердив Положення про координаційні ради, їхній персональний склад і Порядок тимчасового вилучення дитини з небезпечного середовища.

До складу координаційних рад увійдуть від 9 до 15 осіб, а очолять їх голови адміністрацій районів або їхні заступники. Ради будуть вивчати, аналізувати і прогнозувати соціальні та морально-етичні процеси у дитячому середовищі, розробляти пріоритетні напрямки роботи, спрямовані на усунення чинників ризику, при яких дитина потрапляє у складні життєві обставини. Представники рад будуть вживати невідкладних заходів, щоб протидіяти жорстокому поводженню з дітьми, заслуховувати інформацію керівників органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій з питань соціального захисту, умов утримання, навчання і виховання дітей та профілактики жорстокого поводження з ними. Вони аналізуватимуть діяльність робочих груп, направлятимуть їх за місцем проживання або перебування дитини, щодо якої надійшло повідомлення або заява про жорстоке поводження з нею або про виникнення такої загрози, щоб оцінити рівень безпеки дитини і, якщо потрібно, вжити невідкладних заходів та надати допомогу дітям.

Нагадаємо, що 1 лютого у міській раді пройшла нарада «Шляхи підвищення ефективності реалізації гарантій безпеки дітей в умовах змін сучасності» за участю представників Міністерства соціальної політики України, на якому були запропоновані зміни до законодавства України у сфері захисту прав дітей.

Довідка. За даними на 1 січня 2018 року, на обліку у системі служб у справах дітей міста знаходяться 454 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах (в 2016 році - 405 дітей). Вони виховуються у 131 сім'ї. Протягом 2017 року до служб у справах дітей надійшло 140 повідомлень про насильство в сім'ї, після перевірки фактів, викладених у повідомленнях, на облік взято 40 дітей. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини