У Харкові відзначають День Соборності
22 січня 2017 11:24 Місто
У Харкові відзначають День Соборності З нагоди Дня Соборності України сьогодні, 22 січня, до пам'ятника Тарасу Шевченку поклали квіти.

У цей день харків'яни традиційно збираються біля пам'ятника поету, творчість якого і сьогодні переконує в необхідності єднання українського народу.

У церемонії покладання квітів взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, заступник Харківського міського голови Михайло Фатєєв, голова Харківської облради Сергій Чернов, представники міської ради, обласних органів влади, громадських організацій, ветерани, військові, духовенство, харків'яни.

Під час заходу учасники поклали квіти до пам'ятника Тарасові Шевченку й вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув за незалежність і територіальну цілісність України.

Довідка. День Соборності України - державне свято, відзначається щорічно 22 січня, в день, коли в 1919 році в Києві було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки для створення єдиної (соборної) Української держави. Переконаність у необхідності національного об'єднання Тарас Шевченко висловив у багатьох творах, наприклад - «Чигрине, Чигрине», «Стоїть в селі Суботові...», «І мертвим, і живим, и ненарожденним землякам моїм в Украйні и не в Украйні моє дружнєє посланіє», «Заповіт».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини