У Харкові вручили перші карти водія, який не чує
18 жовтня 2018 18:09 Суспільство
У Харкові вручили перші карти водія, який не чує Три харків'янина отримали сьогодні, 18 жовтня, карти водія, який не чує.

Карти їм вручили на засіданні Комітету забезпечення доступності маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що новинка допоможе автомобілістам, які мають проблеми зі слухом, більш ефективно спілкуватися з представниками поліції.

За словами віце-президента громадської організації інвалідів «Креавіта» Олени Шингарьової, при складанні карти за основу був узятий світовий досвід.

«У США і Європі глухі водії мають при собі такі карти, які допомагають їм спілкуватися з поліцейськими. На пластиковій картці вказані варіанти, яким способом можна встановити комунікацію з водієм, варіанти причини зупинки, які правила порушив водій і як він може отримати допомогу. У Харкові налічується близько трьох тисяч глухих людей, з них більше половини - автомобілісти. Впевнена, що ці картки дуже їм допоможуть», - повідомила Олена Шингарьова.

Вона підкреслила, що всі бажаючі, які потребують карту водія, що не чує, можуть отримати її безкоштовно в «Креавіті».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини